Aktuálně    O mně    Úvod    Kontakt   

Lactovita

 

LACTOVITA

Obj. č. 50028
Obsah: 50 g / 140 kapsúl

LACTOVITA je dietetický výživový doplněk při intoleranci laktózy (nesnášenlivosti mléčného cukru). Enzym laktáza obsažený ve výrobku LACTOVITA štěpí mléčný cukr, který se nachází v mléčných výrobcích, na dva jednoduché cukry – glukózu a galaktózu, které už tělo dokáže lehce zužitkovat. LACTOVITA vám umožní konečně bez obav vychutnat si mléko, šlehačku, zmrzlinu, čokoládu, jogurt a sýry!
Doporučený způsob užívání: doporučujeme podle stupně nesnášenlivosti a podle množství konzumovaného mléčného cukru užít 1 až 3 kapsle před jídlem a zapít tekutinou. Nastavte si svoje vlastní dávkování podle množství laktózy v přijímané potravě a též podle stupňě vaší intolerance laktózy. LACTOVIT je třeba dodat tělu před každým jídlem obsahujícím mléčný cukr. Je vhodnou alternativou k dietě při stravování mimo domov.
Složení: mikrokrystalická celulóza, nestravitelná rostlinná vláknina z cukrové řepy, enzym laktáza.
Výživové hodnoty na 100 gramov: energetická hodnota 66 kcal (279 kJ), bílkoviny 0,3%, sacharidy 6,1%, tuky 3,7%.
Skladujte dobře uzavřené na chladném a suchém místě mimo dosah dětí.
Seznam potravin s uvedeným množstvím obsažené laktózy v důležitých mléčných produktech (g / 100g):
min. 40g mléko v prášku, cca 13g ovocný jogurt, cca 11g kondenzované mléko,
cca 6g zmrzlina a ovocné zmrzliny, cca 5g tavený sýr, cca 5g jogurt, cca 5g kefír,  
cca 5g hotovéý dezert, cca 4g smetana do kávy (kapucín), cca 4g kyselé mléko,
cca 4g syrovátka, cca 4g cmar, cca 3g sýr ementál, cca 3g tvaroh, cca 3g salašnické sýry,
cca 3g smetana (sladká, kyselá), cca 3g crème fraîche, cca 3g čerstvý sýr, cca 2g sýr eidam, gouda, pod 1g ovčí sýr, mozarella, cca 0,6g máslo 0 (predáva sa v Rakúsku, Nemecku)Butterschmalz (Ghee)
Velké množství léků obsahuje laktózu, především homeopatické kuličky jsou téměř ze 100% laktózy (plus homeopatický nosič daného léku).

 

Vhodné potraviny:
Nápoje: všechny druhy čaje, ovocné a zeleninové šťávy, minerální vody, limonády.
Zelenina: všechny druhy zeleniny.
Brambory: všechny bramborové výrobky. Pozor na pyré!
Obilné výrobky: nudle, rýže, kukuřice, proso, ječmen, raž, pšenice, oves, mouka, krupice, cornflakes.
Chléb a pečivo: ty druhy pečiva, při jejichž výrobě nebylo použito mléko. Je třeba přečíst si etiketu.
Ovoce: všechny druhy ovoce, syrové nebo vařené, nebo jejich šťávy.
Vejce: všechna jídla z vajec, která byla připravena bez použití mléka.
Maso: všechny druhy čerstvého masa.
Polévky: bujóny, zeleninové vývary, vývary, polévky neobsahující mléko ani smetanu.
Dezerty a džemy: všechny, které neobsahují mléko a jsou slazeny normálním cukrem. Taktéž: cukr, med, džemy, želatina.
Tuky: všechny čistě rostlinné oleje a margaríny (POZOR: margaríny často obsahují sušenou syrovátku). Máslo je povoleno v malém množství.
Sýry: sýry s obsahem menším jako 1 gram laktózy na 100 gramů sýra.
Sójové výrobky: všechny výrobky vyrobené ze sóji, např. sójový jogurt a podobně.
V současnosti jsou v nabídce: mléko, smetana, jogurty, čokoládové mléko, atd., které již neobsahují laktózu.

 

© MaHaj 2016